I dag er første dagen i et helt nytt år, med blanke ark og nye muligheter. En av mine planer for det nye året er denne matbloggen.
Første nyttårsdag, en lat og delig dag, perfekt for kjøkkenkos.
Dagens meny er kalkun med baconruller, stekte potetbåter og rotmos.
Til dessert en delig sitronpai.
Baconruller:
5 småløk
400 g champignoner
1 pakke bacon
alt hakkes og stekes i stekepanne,
avkjøles og blandes med:
4 ss malt brød
1 dl matføte
1 egg
Lag små ruller av baconskiver fylt med farsen. Stek baconrullene på bakepapir på bakebrett i stekeovene, 200 grader ca. 20 min, til baconet ser ferdig ut.
Sitronpai:
2 1/2 del mel
1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
125 g smør
2 ss vann
stek paibunnen på 200 grader ca. 15 min.
Sitronkrem:
3 egg
2 dl sukker
1/2 dl mel
skall og saft av 1 sitron
hell sitronkremen over paibunnen og stek videre ca. 15 min.
Sikt litt melis over paien før servering.
Serveres med lettvispet krem og gjerne bringebærsaus
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar