lørdag 7. januar 2012

Koselig fredagskveld


Gode venner på besøk i går. En lang deilig kveld ved bordet. Jeg serverer ofte ostepai til gjester, sammen med noen gode oster, pesto, marmelader og litt godt hjemmebakt brød. 
Denne gangen fikk paien en ny vri, med løk og gressløk.
Her er oppskriften:


Ostepai med gressløk
Paibunn:
200 g mel
125 g margarin
3 ss vann
Bunnen stekes ca. 15 min 200 grader
3-4 småløk stekes i litt smør på svak varme
ha løken over paibunnen
Fyll:
2 dl fløte 
3 eggeplommer
250 g Jarlsbergost
3 eggehviter
3 ss gressløk
Pisk fløten til krem, rør i eggeplommene, gressløk og deretter revet ost.
Eggehvitene piskes stive og vendes i blandingen
Paeien stekes ca. 25 min. på 200 grader


Paprikapesto
1 rød paprika
3 ss pinjekjerner
2 ss rever parmesan
1 hvitløksbåt
1 dl olje (oliven, raps eller blanding)
litt salt, pepper og cayennepepper
Pensle paprikaen med litt olje og bak den i ovnen på 200 gr. ca. 15 min
Trekk av skinnet og del den i biter
Kjør paprika og resten av ingrediensene i en food-prosessor

2 kommentarer:

  1. Bentes pai er best! ingen lager så god pai. Og den er smakt MANGE ganger!

    SvarSlett
  2. Så var det oppskrift på brødet...

    SvarSlett